23. 04. 2024 r. w ramach „Szkolnego tygodnia zdrowia” uczniowie klasy Ia, IIIa oraz Va samodzielnie przygotowywali pyszne kanapki z przyniesionych ze sobą zdrowych produktów.

Przed przystąpieniem do pracy, uczniowie przypomnieli sobie zasady bezpieczeństwa, których należy przestrzegać podczas posługiwania się nożem, po czym wszyscy przystąpili do przygotowania stanowisk pracy i zabrali się do przyrządzania kanapek.

Kanapki były nie tylko smaczne, zdrowe ale i pięknie ozdobione. Okazało się też, że dzieci jednak lubią warzywa, a najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie. Dlatego nawet największe niejadki zjadały swoją porcję z apetytem.

Dzięki taki zajęciom dzieci kształciły w sobie odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijały kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę podczas spożywania posiłków.

Przygotowanie wiadomości i zdjęcia: Karina Nadała, Barbara Pucztarska, Kamila Bilska